Jablkový sýr od Vilemíny

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jablkový sýr od Vilemíny

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cukr s vodou dáme vařit, až vytvoří hustý sirup, který ulpívá na stěnách, dělá velké bubliny a mezi prsty tvoří nitku, která se netrhá: tu zkusíme tak, že omočíme vařečku v horkém cukru, olízneme bříško palce a ukazováčku, ťukneme na vařečku a prsty rychle stiskneme a opatrně roztáhneme, vzniklá nitka by měla chvíli vydržet. Je důležité svařit cukr hodně, jinak sýr nebude tuhnout.
Mezitím si připravíme 3/4 kg oloupaných a pokrájených jablek. Krájím je hvězdičkou a ještě trochu posekám. Do svařeného cukru nasypeme jablka a šťávu z celého citrónu a vaříme, až se vytvoří hustá kaše. Ochutíme ji např. skořicí. Přimícháme celé mandle (nebo ořechy) a nudličky citrónové kůry.
Na papíru na pečení vytvoříme základ budoucích válečků, které jen lehce zakryjeme a necháme 2-3 týdny sušit. Po několika dnech vždy obrátíme, zformujeme. Nakonec můžeme obalit v cukru. Krájíme na kolečka 1/2 cm silná.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist