Stříkané růžky s náplní

Kategorie: Moučníky

Autor:

Stříkané růžky s náplní

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Med, cukr a vejce nejprve utřeme do pěny, do níž pak vmícháme koření, mleté mandle a rum. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s mlékem zapracujeme do medové směsi. Hotové těsto musí být husté. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj 1 a 1/2 cm vysokou vrstvu těsta. Pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout. Marcipán prohněteme s cukrem a s ovocnou pálenkou. Mezi dvěma fóliemi vyválíme plát. Upečené těsto vodorovně překrojíme. Spodní díl potřeme horkou zavařeninou, přiložíme marcipánový plát a poté vrchní díl. Zatížíme prkýnkem a necháme dvě hodiny v klidu. Odřízneme okraje a koláč nakrájíme na trojúhelníčky. Polovinu trojúhelníčků potřeme bílou, a polovinou hořkou čokoládou. Tmavé trojúhelníčky ozdobíme bílými proužky, bílé tmavými.

Poznámka:

čokoláda - 150g hořká a 150g bílá
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist