Tvarohovo-broskvové palačinky s vanilkovým šodo

Kategorie: Moučníky

Autor:

Tvarohovo-broskvové palačinky s vanilkovým šodo

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme palačinky: -2 větší vejce -4 lžíce cukru krystal -4 dl mléka -2 dl sodovky -1 špetka soli -2 lžíce oleje Vejce smíchám nejříve s cukrem, poté s ostatními přísadami do hladké směsi. Necháme mouku trochu nabobtnat, abychom viděli, jak je směs hustá. Pokud těsto není dost tekuté, naředíme je mlékem. Kdyý jsme dosáhli požadované hustoty, vlijeme trochu oleje, aby se těsto příliš nelepilo. Do pávne na palačinky dáme trochu oleje a zahřejeme ho. Je-li horký, vlijeme do pánve dávku těsta, pánev nakláníme do všech stran, aby se těsto rozprostřelo. Pokud ztuhlo a odlepilo se, pomocí nože palačinku opatrně obrátíme. Smažíme z druhé strany, ale již kratší čas, než předtím. Po každé palačince potřeme pánev olejem, aby se palačinky nelepily. Skládáme je na sebe na talíř.
Ručním šlehačem smícháme následující: žloutky, cukr, vanilkový cukr, smetanu, mouku a 1 dl mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu , poté pomalu, za stálého míchání vléváme do vaječného krému. Za stálého míchání necháme zhoustnout, nejlepší bude, dáme li krém do vodní lázně, aby se nepřipálil.
Tvaroh a další přisady smícháme, poté nakrájíme broskve na kostičky a přimícháme je k tvarohu. Palačinky potřeme tvarohem, poté je pocákáme vanilkovým krémem a složíme do trojúhleníku.
Tip: Můžeme je posypat moučkovým cukrem.
Tip: Vychlazené mohou být skutečně osvěžujícím dezertem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist