Švestkové kostky s vanilkovým krémem
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- Těsto
- vejce 9 ks
- krystalový cukr 9 lžíce
- kakaový prášek 1 lžička
- hladká mouka 9 lžíce
- Nápln
- švestky 1.25 kg
- krystalový cukr 2 lžíce
- hera 30 g
- mletá skořice 1 lžička
- strouhanka 2 lžíce
- vanilkový puding Dr. Oetker 1 balíček
- hera 250 g
- moučkový cukr 200 g
- Zdobení
- strouhaná čokoláda 80 g
Doba přípravy: 65 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Velký pekáč vyložíme pečicím papírem, vytřeme Herou a posypeme strouhankou. Půlky švestek (krájenou plochou dolů) poklademe na vrstvu strouhanky těsně vedle sebe. Krystalový cukr smícháme s mletou skořicí a směsí posypeme švestky.
Připravíme piškotové těsto: ušleháme žloutky s 5 lžícemi krystalového cukru na jemnou pěnu. Z bílků elektrickým šlehačem ušleháme tuhý sníh, během šlehání přidáváme zbylý krystalový cukr. Do žloutkové pěny postupně vsypeme mouku, dobře smícháme, pak přimícháme i sníh z bílků. ⅔ piškotového těsta rovnoměrně nalijeme na švestky. Do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a nalijeme ho na bílou vrstvu těsta. Opatrně promícháme, aby vzniklé těsto bylo pruhované.
Koláč pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C; v horkovzdušné troubě 165 °C) přibližně po dobu 25 minut. Po vychladnutí koláč obrátíme, aby těsto tvořilo spodní vrstvu a odstraníme pečicí papír.
Připravíme vanilkový krém: z pudinkového prášku, mlék
Připravíme piškotové těsto: ušleháme žloutky s 5 lžícemi krystalového cukru na jemnou pěnu. Z bílků elektrickým šlehačem ušleháme tuhý sníh, během šlehání přidáváme zbylý krystalový cukr. Do žloutkové pěny postupně vsypeme mouku, dobře smícháme, pak přimícháme i sníh z bílků. ⅔ piškotového těsta rovnoměrně nalijeme na švestky. Do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a nalijeme ho na bílou vrstvu těsta. Opatrně promícháme, aby vzniklé těsto bylo pruhované.
Koláč pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C; v horkovzdušné troubě 165 °C) přibližně po dobu 25 minut. Po vychladnutí koláč obrátíme, aby těsto tvořilo spodní vrstvu a odstraníme pečicí papír.
Připravíme vanilkový krém: z pudinkového prášku, mlék
Podobné recepty
- » Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 24x) - » Švestkové knedlíky z bramborového těsta
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Švestkové knedlíky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Švestkové knedlíky sypané mákem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Švestkové kuličky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Švestkové svatomartinské koláčky III.
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Švestkové minidortíčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017457) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316413) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237939) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234722) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131936) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113951)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy