Bochník s chřestem, sušenými rajčaty a olivami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Podlouhou formu 22x10x5 cm vyložíme papírem na pečení. Chřest oloupáme škrabkou, odřízneme zdřevnatěle hořkou část a vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty. Chřest slijeme a rychle ochladíme pod ledovou vodou.
Otrháme lístky tymiánu z větviček a nasekáme je nadrobno. Ve velké míse smícháme mouku, tymián, pepř, sůl. Přidáme mléko, olej a vejce. Těsto smícháme vařečkou do hladké směsi, bude to trvat asi jen 1 minutu. Odložíme si stranou 5 paliček chřestu a pár oliv na ozdobení. Zbytek chřestu nakrájíme na větší tyčinky. Do těsta vsypeme nakrájený chřest, olivy, nasekaná sušená rajčata a dvě třetiny sýru. Vše smícháme a vylijeme do připravené formy. Nakonec do těsta povpichujeme 5 odložených paliček chřestu aby trochu vystrkovali ven, posypeme bochník odloženými olivami a sýrem.
Bochník vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut, dokud nebude pevný a zlatý na povrchu. Po upečení necháme bochník alespoň 5 minut ve formě a potom ho vyklopíme a necháme chladnout na mřížce.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist