Čokoládové mousse - čokoládová pěna

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Vaření v páře

Zařazení: Svačina

Země: Francie

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse na vodní lázni na mírném plameni rozpusťte rozlámanou čokoládu s máslem a za stálého míchání obě suroviny spojte.
Mezitím si vyšlehejte smetanu.
Oddělte bílky od žloutků.
Z bílků, lžíce cukru a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
Žloutky vyšlehejte se zbylým cukrem.
Čokoládu nechte zchladnout, aby nebyla vařící a za pomalého přilévání ji přimíchejte, přidejte vyšlehanou šlehačku a sníh a opatrně promíchejte, aby nám mousse zůstalo stále nadýchané.
Směs vlijte do formiček a dejte chladit do lednice minimálně 1 hodinu.

Směs můžete podávat přímo ve formičkách nebo je opatrně z formiček vyklopit. Ozdobit můžete nastrouhanou čokoládou, moučkovým cukrem nebo kokosovou moučkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist