Jahodové srdce
Kategorie: Moučníky
Autor: Irena

Suroviny
- vejce 5 ks
- cukr 150 g
- polohrubá mouka 150 g
- kypřící prášek 0.5 ks
- vanilkový cukr 1 ks
- jahody 500 g
- želatina 2 balení
- smetana ke šlehání 1 ks
- cukr 1 hrst
- šlehačka ztužovač 1 ks
- mandle mletá 1 hrst
- mandle plátek 1 hrst
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Děti
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, zapracujeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec pevný sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané srdcové formy a pečeme při 180 C asi 30-40 minut. Vychladlý korpus do půlky vydlabeme, naskládáme umyté, přepůlené jahody a zalijeme připravenou, částečně vychlazenou želatinou, kterou jsme udělali podle návodu. Dort dáme na půl hodiny do ledničky, aby želatina ztuhla. Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a osladíme ji. Asi 250ml šlehačky dáme stranou, poté do ní přimícháme hrst mletých mandlí. Ztuhlý dort vyndáme z lednice, šlehačkou naplníme cukrářský sáček se širší ozdobnou hubičkou a zdobíme po obvodu srdce. Zbylou mandlovou šlehačku také přendáme do cukrářského sáčku a s menší hubičkou dozdobíme. Nakonec šlehačku posypeme plátky mandlí. Před podáváním dáme dort ještě na hodinu do lednice, aby se zpevnil.
Podobné recepty
- » Kynuté jahodové knedlíky III
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Kynuté jahodové knedlíky I
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jahodové tiramisu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Jahodové mojito
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jahodové smoothie
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rebarborovo-jahodové pyré
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Jahodové řezy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308558) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232297) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131048) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113667)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy