Španělský jablečný koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Španělský jablečný koláč

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Španělsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na menší kousky. Pokapeme je 4 lžíce rumu a necháme asi 30 minut odležet. Změklé máslo s krupicovým cukrem, skořicí a špetkou soli vyšleháme v hlubší míse do husté světlé pěny. Postupně do ní zašleháme celé vejce. Mouku prosijeme s kypřicím práškem a kakaem, smícháme s mletými oříšky a po částech lehce zapracujeme do připravené máslové hmoty. Dortovou nebo vyšší koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Rozetřeme do ní těsto a poklademe kousky jablek. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 50 minut. Necháme ho vychladnout ve formě. Z moučkového cukru, citronové šťávy a zbylého rumu vymícháme hladkou polevu. Potřeme jí vychladlý koláč. Necháme ji zcela zaschnout a pak moučník dozdobíme nasekanými oříšky a plátky jablek.

Poznámka:

plátky jabka jsou na ozdobu
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist