Bavorský vanilkový krém

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bavorský vanilkový krém

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Šlehání

Zařazení: Svačina

Země: Německo

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Želatinové plátky si namočíme v ledové vodě.

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a ostrým nožem vyškrábneme semínka. Semínka i lusk zalijeme mlékem a krátce převaříme. Potom dáme stranou. Želatinu vyndáme z vody a necháme pořádně okapat.

Žloutky vyšleháme s 1/3 cukru dotuha a pomalu smícháme s teplým mlékem. Za stálého míchání metlou přivedeme mléko společně se žloutky k bodu táhnutí (cca 80°C). Pozor, nesmí se převařit! Žloutek nám mléko lehce zahustí. Dáme stranou, přidáme zbytek cukru, želatinu a lehce je do krému vmísíme. Necháme co nejrychleji vychladit, ze začátku krém občas ještě lehce promícháme.

Jakmile vychladne, vyšleháme šlehačku, aby byla pěkně tuhá. Opatrně ji vmícháme do vychladlého krému. Naplníme do skleniček a necháme odpočinout v chladu dalších 30 minut. Podáváme nejlépe s čerstvými lesními plody.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist