Bavorský vanilkový krém
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Želatina 3 plátek
- Vanilkový lusk 1 ks
- Mléko 250 ml
- Cukr 60 g
- Žloutky 2 ks
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Ovoce na dozdobení (maliny) 1 balení
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Šlehání
Zařazení: Svačina
Země: Německo
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Želatinové plátky si namočíme v ledové vodě.
Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a ostrým nožem vyškrábneme semínka. Semínka i lusk zalijeme mlékem a krátce převaříme. Potom dáme stranou. Želatinu vyndáme z vody a necháme pořádně okapat.
Žloutky vyšleháme s 1/3 cukru dotuha a pomalu smícháme s teplým mlékem. Za stálého míchání metlou přivedeme mléko společně se žloutky k bodu táhnutí (cca 80°C). Pozor, nesmí se převařit! Žloutek nám mléko lehce zahustí. Dáme stranou, přidáme zbytek cukru, želatinu a lehce je do krému vmísíme. Necháme co nejrychleji vychladit, ze začátku krém občas ještě lehce promícháme.
Jakmile vychladne, vyšleháme šlehačku, aby byla pěkně tuhá. Opatrně ji vmícháme do vychladlého krému. Naplníme do skleniček a necháme odpočinout v chladu dalších 30 minut. Podáváme nejlépe s čerstvými lesními plody.
Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a ostrým nožem vyškrábneme semínka. Semínka i lusk zalijeme mlékem a krátce převaříme. Potom dáme stranou. Želatinu vyndáme z vody a necháme pořádně okapat.
Žloutky vyšleháme s 1/3 cukru dotuha a pomalu smícháme s teplým mlékem. Za stálého míchání metlou přivedeme mléko společně se žloutky k bodu táhnutí (cca 80°C). Pozor, nesmí se převařit! Žloutek nám mléko lehce zahustí. Dáme stranou, přidáme zbytek cukru, želatinu a lehce je do krému vmísíme. Necháme co nejrychleji vychladit, ze začátku krém občas ještě lehce promícháme.
Jakmile vychladne, vyšleháme šlehačku, aby byla pěkně tuhá. Opatrně ji vmícháme do vychladlého krému. Naplníme do skleniček a necháme odpočinout v chladu dalších 30 minut. Podáváme nejlépe s čerstvými lesními plody.
Podobné recepty
- » Bavorský vanilkový krém
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bavorský vanilkový krém
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorský vanilkový krém
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bavorský vanilkový krém
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorský vepřový ,,eintopf“ se zeleninou a libečkem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Bavorský vepřový tatarák
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Bavorský bramborový salát
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232231) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy