Tvarožník

Kategorie: Moučníky

Autor:

Tvarožník

Suroviny

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Pečení

Země: Polsko

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Pro tento druh moučníku doporučuji horní i spodní ohřev.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme sníh a dáme na stranu. Žloutky ušleháme s vanilkovým i cukrem krystal. Přidáme 2 sáčky vanilkového cukru a hrnek cukru krystal. Poté přidáme měkký tvaroh a změklé máslo. Vše společně vyšleháme. Dále přidáme rozinky a kandované ovoce.

Nakonec opatrně vmícháme do těsta ušlehaný sníh a vylijeme na vysoký plech pokrytí pečícím papírem.

Přibližně v půli pečení (45minut) nám tvarožník začne krásně "růžověť" v této fázi tvarožník překryjeme alobalem aby se nám horní vrstva nespálila. Pečeme další půl hodiny. Po upečení troubu okamžitě neotevíráme ale necháme trochu poootevřenou protože při rychlé změně teploty se tvarožník propadne.

Tvarožník po vychladnutí ještě můžeme ozdobit čokoládou podle chuti.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist