Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Suroviny

Porce: 1 + –
  • Ovesné vločky 1 ks
  • Amasaké 1 l
  • Měkký tvaroh 1 kostka
  • Sušené švestky 2 hrst
  • Sirup 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme nejlépe ze zbylého hodně sladkého amasaké (příprava již byla popsána). Cca 3/4 amasaké zahustíme ovesnými vločkami a necháme chvilku v chladu nabobtnat a zhoustnout. Mezitím smícháme tvaroh, sušené švestky a 1/4 amasaké, pro chuť i barvu přidáme sirup (nejlépe domácí z černého bezu, arónie, malin apod.). Do Remosky vyklopíme amasaké, rozetřeme po dně a stěnách, do této „misky“ rozetřeme tvaroh se švestkami, můžeme ještě klikatě polít sirupem a 50-60 minut pečeme. Vyklápíme opatrně až po důkladném vychlazení. Nebo naopak jíme teplé přímo z Remosky (z teflonové dřevěnou lžící).

Poznámka:

Při pečení omotáme spodek Remosky utěrkou nebo dětskou plínkou, více se zahřeje dno.

Před vyklopením položíme přímo na koláč v Remosce talíř odpovídajícího průměru, pak se koláč nerozpadne.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist