Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Suroviny

Porce: 1 + –
  • Ovesné vločky 1 ks
  • Amasaké 1 l
  • Měkký tvaroh 1 kostka
  • Sušené švestky 2 hrst
  • Sirup 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme nejlépe ze zbylého hodně sladkého amasaké (příprava již byla popsána). Cca 3/4 amasaké zahustíme ovesnými vločkami a necháme chvilku v chladu nabobtnat a zhoustnout. Mezitím smícháme tvaroh, sušené švestky a 1/4 amasaké, pro chuť i barvu přidáme sirup (nejlépe domácí z černého bezu, arónie, malin apod.). Do Remosky vyklopíme amasaké, rozetřeme po dně a stěnách, do této „misky“ rozetřeme tvaroh se švestkami, můžeme ještě klikatě polít sirupem a 50-60 minut pečeme. Vyklápíme opatrně až po důkladném vychlazení. Nebo naopak jíme teplé přímo z Remosky (z teflonové dřevěnou lžící).

Poznámka:

Při pečení omotáme spodek Remosky utěrkou nebo dětskou plínkou, více se zahřeje dno.

Před vyklopením položíme přímo na koláč v Remosce talíř odpovídajícího průměru, pak se koláč nerozpadne.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist