Affogato s domácími sušenkami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Affogato s domácími sušenkami

Suroviny

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve upečeme sušenky. Troubu předehřejeme na 180. Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Uděláme důlek a vyklepneme do něj 2 vejce, přidáme kůru z pomeranče, extrakt a nasekané pistácie, promícháme.
Těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu a hněteme, aby bylo hladké a elastické. Pak z něj vytvoříme váleček dlouhý 30 cm. Dáme ho naplech s pečícím papírem, lehce ho zploštíme po celé ploše a pečeme 20-25 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 15 minut odpočívat.
Teplotu snížíme na 140 a váleček pokrájíme na plátky 7 mm. Dáme je na plech a dopečeme 15-20 minut.
Každý kopeček zmrzliny dáme do skleniček, přelijeme espresem a likérem a podáváme se sušenkami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist