Losos v jáhlách s hráškem
Kategorie: Maso
Autor: avelebova

Suroviny
- jáhly 250 g
- sůl 1 špetka
- petrželka 1 svazek
- chilli paprička 2 ks
- sezamová semínka 50 g
- losos bez kůže 600 g
- bílek 1 ks
- šalotka 2 ks
- olivový olej 4 lžíce
- čerstvý zázvor 1 ks
- zelené fazolky 200 g
- cukrový hrášek 200 g
- cukr 0.5 lžička
- majonéza 100 g
- šafrán 1 špetka
- bílé víno 1 lžíce
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jáhly dvakrát spaříme horkou vodou, pak je uvaříme ve slané vodě doměkka. Scedíme anecháme vychladnout. Petrželku a chilli papričku nakrájíme, přidáme se sezamovými semínky k jáhlám. Podle potřeby osolíme a promícháme.
Filet z lososa položíme na folii a potřeme bílkem. Navrstvíme na něj olovinu jáhlové směsi a pomocí folie otočíme. Bílkem potřeme i druhou stranu a naneseme zbylou jáhlovou směs. Přes filet položíme folii a jáhly k rybě dobe přitiskneme.
Folii odstraníme a rybu vložíme do zapékací formy s pečícím papírem. Pokapeme dvěmi lžícemi oleje a pečeme 15 minut a pak necháme odpočinout. naporcujeme.
Mezitím připravíme zeleninu. Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na oleji. Nastrouháme k ní zázvor a osmahneme. Přidáme překrájené fazolky a hrášek a podusíme. Posypeme cukrem a orestujeme. Osolíme, rozdělíme na talíře a přidáme lososa. Podáváme se šafránovou majonézou, kterou jsme připravili ze šafránu, majonézy a bílého vína.
Filet z lososa položíme na folii a potřeme bílkem. Navrstvíme na něj olovinu jáhlové směsi a pomocí folie otočíme. Bílkem potřeme i druhou stranu a naneseme zbylou jáhlovou směs. Přes filet položíme folii a jáhly k rybě dobe přitiskneme.
Folii odstraníme a rybu vložíme do zapékací formy s pečícím papírem. Pokapeme dvěmi lžícemi oleje a pečeme 15 minut a pak necháme odpočinout. naporcujeme.
Mezitím připravíme zeleninu. Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na oleji. Nastrouháme k ní zázvor a osmahneme. Přidáme překrájené fazolky a hrášek a podusíme. Posypeme cukrem a orestujeme. Osolíme, rozdělíme na talíře a přidáme lososa. Podáváme se šafránovou majonézou, kterou jsme připravili ze šafránu, majonézy a bílého vína.
Podobné recepty
- » Smetanová omáčka s lososem a tagliatelle
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Losos na zelených fazolkách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Krémová polévka z aljašského lososa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jednohubky s lososem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Šátečky plněné špenátem a lososem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Obložené chlebíčky s lososovou pomazánkou
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 13x) - » Losos pečený se zeleninou v alobalu
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy