Husí prsa na tymiánu a calvadosu
Kategorie: Maso
Autor: karel.abra

Suroviny
- Husí prsa 3 ks
- Tymián 0.5 svazek
- Kořenová zelenina(mrkev, petržel, celer) 400 g
- Cibule 1 ks
- Jalovec 1 lžíce
- Kuřecí vývar 1 l
- Calvados 5 lžíce
- Jablečná šťáva 250 ml
- Jíška 1 lžíce
- Sůl 1 lžička
- Pepř černý mletý 1 špetka
Doba přípravy: 100 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk. Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.
Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům. Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru). Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat. Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla. Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.
Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům. Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru). Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat. Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla. Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.
Poznámka:
Husí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s výpekem, zelím a houskovým knedlíkem.Podobné recepty
- » Filírovaná husí prsa na polníčkovém salátu s jablkovým dresinkem a jeřabinami
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Paštika z husích jater
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 8x) - » Husí kaldoun III.
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Telecí steak plněný husími játry, žampionové ragú, pečený brambor v alobalu s koprovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Husí paštika
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Sváteční husí kaldoun
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Husí játra jako předkrm
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017433) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316291) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237925) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234573) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131894) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy