Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce, restované brambory, špenátový pudink
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- jehněčí kýta 1800 g
- sůl 10 g
- pepř černý 1 g
- rozmarýn 3 g
- olej stolní 150 g
- pivo 250 g
- máslo moučné 100 g
- vývar telecí 100 g
- brambory 1 kg
- slanina anglická 200 g
- cibule 200 g
- česnek 50 g
- sůl 20 g
- pepř černý 2 g
- majoránka 2 g
- špenát 250 g
- mouka hrubá 400 g
- vejce 5 ks
- sůl 20 g
- česnek 50 g
- muškátový květ 3 g
- olej stolní 100 g
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jehněčí kýtu osolíme, okořeníme, a opečeme na oleji. Vývar
zjemníme moučným máslem a ochutíme pivem. Vařené brambory
na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli,
přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. Špenátový pudink
připravíme z jíšky se špenátem a sněhem z bílků a koření. Pudink
pečeme ve vymazaných a vysypaných formách.
zjemníme moučným máslem a ochutíme pivem. Vařené brambory
na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli,
přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. Špenátový pudink
připravíme z jíšky se špenátem a sněhem z bílků a koření. Pudink
pečeme ve vymazaných a vysypaných formách.
Podobné recepty
- » Australská jehněčí kýta na rozmarýnu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí kýta na zelenině
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pečená jehněčí kýta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kýta s rozmarýnem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Něžná jehněčí kýta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kýta s omáčkou salsa verde
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy