Sushi z českých rybníků

Kategorie: Maso

Autor:

Sushi z českých rybníků

Suroviny

Porce: 1 + –
  • sůl 0.5 lžička
  • sójová omáčka 50 ml
  • saké na vaření 50 ml
  • kapří filet (bez kůže a kostí) 500 g
  • cukr 50 g
  • voda 100 ml
  • rýžový ocet 2 lžíce
  • prášek dashi 1 lžička
  • vařená rýže na suši 480 g
  • cukr 2 lžička
  • chilli paprička 1 ks
  • kořen zázvoru 10 g
  • mirin (sladké japonské víno) 1 lžička

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričku nakrájíme a rozemneme. Všechny suroviny mimo kapra dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vložíme rybu a za deset vteřin ji zase vyjmeme. Nevaříme!

Po vyjmutí z marinády dáme filet na 1 minutu do studené vody. Poté jej opět vložíme do hrnce s omáčkou, zatížíme talířkem, přiklopíme poklicí a přibližně 12 minut na velmi mírném ohni povaříme. Ryba takto nasákne všechny ingredience. Kapra necháme v marinádě vychladnout a pak jej nakrájíme na proužky.

V kastrůlku zahřejeme ocet, vmícháme sůl a cukr. Mícháme tak dlouho, až se suroviny v octu rozpustí. Směsí ochutíme vychlazenou sushi rýži a promícháme. Do misky dáme trošku octa, zalijeme vodou. V tekutině namáčíme ruce a z rýže vytvarujeme 16 oválných hrudek. Na každou dáme porci vychladlé okapané ryby a mírně ji přitiskneme.

Sushi z českých rybníků podáváme jako netradiční chuťovku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist