Losos na pórku

Kategorie: Maso

Autor:

Losos na pórku

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Lososa (filé s kůží nebo bez) omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Česnek oloupeme, rozetřeme se solí, promícháme se lžící oleje a lososa potřeme. Z obou stran posypeme sušeným česnekem, kterým nešetříme, a necháme odležet.

Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a připravíme si přílohu ze zeleniny. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme středu a semínek a nakrájíme na malé kostičky. 4 stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše společne osmahneme a jen trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple.

Pánev rozpálíme, rozehřejeme olivový olej a lososa obaleného v hladké mouce po obou stranách opečeme. Dáme mu pár minut, aby bylo maso hotové i ve středu, a to zejména máme-li silná plát lososa. Můžeme lehce podlít bílým vínem a nechat vydusit.

Opečeného lososa dáme na talíře, kolem dokola posypeme pórkovou přílohou a podáváme. Přikusujeme pečivo, podáváme s brambory, rýží nebo na co máme zrovna chuť. Někdo nepotřebuje přílohu vůbec. Lososa na pórku před podáváním posypeme sušeným sýrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist