Vepřové výpečky s mrkví a bramborami

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové výpečky s mrkví a bramborami

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na dno pekáče nebo zapékací mísy nalijeme trochu oleje. Půlku jedné cibule nakrájíme na kostičky a poklademe jimi dno mísy. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm tenké plátky a navrstvíme je na cibuli v míse. Poté je posolíme, popepříme a pokmínujeme podle chuti.

Mrkve oloupeme a nakrájíme, poklademe do mísy a navrstvíme do mísy na brambory. Druhou půlkou cibule nakrájíme na kostičky a vytvoříme z ní další vrstvu v míse. Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a druhou cibulí nakrájenou na kostičky.

Poté masovou směs rozložíme do mísy jako horní vrstvu pokrmu. Horní vrstvu ještě zakápneme trochou oleje a přilijeme do mísy trochu vody.

Pečeme přikryté v troubě předehřáté na 225 °C cca hodinu (záleží na druhu trouby), dokud maso nezměkne. V průběhu pečení maso poléváme výpekem nebo vodou. Na posledních 10 minut pečení odděláme víko mísy, aby se nám výpečky opekly dozlatova.

Vepřové výpečky s mrkví a bramborami podáváme jako chutný hlavní chod.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist