Polský Bigos
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- majoránka 1 ks
- salám 200 g
- bílé zelí 400 g
- mletý černý pepř 1 ks
- cibule 1 ks
- bobkový list 1 ks
- vepřové maso 500 g
- kysané zelí 400 g
- sůl 1 ks
- sádlo 40 g
- bílé víno 0.5 sklenice
- mletá sladká paprika 1 ks
- uzený bok 100 g
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Polsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř doměkka.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí.
Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme.
Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme.
Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí.
Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme.
Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme.
Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti.
Podobné recepty
- » Velkopolský bigos
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pravý polský Bigos
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Neapolský salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polský bigus
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Polský tvarožník
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Velkopolský bigos
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polský chlodnik
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy