Tatarák z lososa s topinkami
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- žloutek 1 ks
- losos 300 g
- olej 1 hrnek
- cibule 1 ks
- chléb 5 plátek
- podle chuti
- česnek 1 ks
- drcený kmín 0.25 lžička
- plnotučná hořčice 1 lžička
- worcesterská omáčka 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- sójová omáčka 2 lžíce
- mletý černý pepř 0.25 lžička
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Švédsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme hodně najemno a vsypeme do umělohmotné mísy.
Syrového lososa zbavíme kůže a očistíme od případných šupin. Ostrým zubatým nožem nastrouháme lososa na umělohmotném prkýnku tak, abychom maso oddělili od bílých vlásečnicových blanek a přidáme spolu s ostatními přísadami do mísy k nakrájené cibuli. Vše řádně propracujeme vidličkou a ještě případně dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou nebo worcesterskou omáčku, jak má kdo rád.
Chleba si nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi v rozehřátém oleji chléb osmažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky na talíř. Když se olej vsákne do ubrousků, topinky osolíme a řádně potřeme česnekem.
Tatarský biftek z lososa naneseme v silných vrstvách na topinky a ihned podáváme.
Syrového lososa zbavíme kůže a očistíme od případných šupin. Ostrým zubatým nožem nastrouháme lososa na umělohmotném prkýnku tak, abychom maso oddělili od bílých vlásečnicových blanek a přidáme spolu s ostatními přísadami do mísy k nakrájené cibuli. Vše řádně propracujeme vidličkou a ještě případně dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou nebo worcesterskou omáčku, jak má kdo rád.
Chleba si nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi v rozehřátém oleji chléb osmažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky na talíř. Když se olej vsákne do ubrousků, topinky osolíme a řádně potřeme česnekem.
Tatarský biftek z lososa naneseme v silných vrstvách na topinky a ihned podáváme.
Podobné recepty
- » Falešný tatarák z cukety
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 27x) - » Tatarák z falešné svíčkové
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 12x) - » Bavorský vepřový tatarák
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Falešný tatarák z paštiky
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Tatarák z avokáda
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbový tatarák na topince
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Houbový tatarák
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307959) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232214) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy