Kuracie stehno v petržlenovo - strúhankovej kruste

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 1 + –
  • kuracie stehno 1 ks
  • petržlenová vňať 1 lžíce
  • strúhanka 2 lžíce
  • cesnak 1 stroužek
  • soľ 1 špetka
  • čerstvo mleté čierne korenie 2 špetka
  • olej slnečnicový 1 lžíce
  • maslo čerstvé 30 g
  • kuracie stehno 1 ks
  • petržlenová vňať 1 lžíce
  • strúhanka 2 lžíce
  • cesnak 1 stroužek
  • soľ 1 špetka
  • čerstvo mleté čierne korenie 2 špetka
  • olej slnečnicový 1 lžíce
  • maslo čerstvé 30 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Maďarsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuracie stehno umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, vložíme do pekáčika a necháme 2 hodiny odpočívať v chlade. Zatiaľ očistíme nové zemiaky, pokrájame ich po dĺžke na krížalky, posekáme petržlenovú vňať na jemno. Očistíme cesnak. Pripravíme obaľovaciu zmes, v miske zmiešame strúhanku s pokrájanou petržlenovou vňaťou a štipkou soli.

Do pekáčika pridáme cesnak, kuracie stehno potrieme olejom, aby nám na ňom dobre držala obaľovacia zmes. Naolejované stehno dáme do obaľovacej zmesi, v ktorej ho pootáčame z každej strany, zmes pritlačíme na stehno a obalené stehno vložíme do pekáčika.

Pridáme maslo pokrájané na plátky, pekáčik prikryjeme alobalom, vložíme piecť do rúry, pečieme asi 50 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov C na funkcii horný a dolný ohrev, kým na povrchu obal bude pekne do zlato - hneda a do chrumkava, v polovici pečenia stehno obrátime, prelejeme vypečeným tukom, 15 minút pred koncom odstránime alobal a dopečieme. Medzitým si uvaríme zemiaky v osolenej vode, obalíme maslom a posekanou petržlenovou vňaťou.

Servírujeme horúce so zemiakmi a ľubovoľným šalátom zo sezonnej zeleniny. Takto upravené kuracie stehná sú nevysušené, šťavnaté a mäkkučké ako maslo vo vnútri, chrumkavé na povrchu, výborne ochutené, zdravšie ako vyprážané, sú vynikajúce za horúca i za studena s krajcom dobrého čerstvého domáceho chlebíka.



Poznámka:

Rozpis je len na jednu porciu, aby sa ľahko prepočítala celková dávka na počet osôb.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist