Kuracie stehno v petržlenovo - strúhankovej kruste
Kategorie: Maso
Autor: Pusta
Suroviny
- kuracie stehno 1 ks
- petržlenová vňať 1 lžíce
- strúhanka 2 lžíce
- cesnak 1 stroužek
- soľ 1 špetka
- čerstvo mleté čierne korenie 2 špetka
- olej slnečnicový 1 lžíce
- maslo čerstvé 30 g
- kuracie stehno 1 ks
- petržlenová vňať 1 lžíce
- strúhanka 2 lžíce
- cesnak 1 stroužek
- soľ 1 špetka
- čerstvo mleté čierne korenie 2 špetka
- olej slnečnicový 1 lžíce
- maslo čerstvé 30 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Maďarsko
Počet porcí: 1
Postup:
Kuracie stehno umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, vložíme do pekáčika a necháme 2 hodiny odpočívať v chlade. Zatiaľ očistíme nové zemiaky, pokrájame ich po dĺžke na krížalky, posekáme petržlenovú vňať na jemno. Očistíme cesnak. Pripravíme obaľovaciu zmes, v miske zmiešame strúhanku s pokrájanou petržlenovou vňaťou a štipkou soli.
Do pekáčika pridáme cesnak, kuracie stehno potrieme olejom, aby nám na ňom dobre držala obaľovacia zmes. Naolejované stehno dáme do obaľovacej zmesi, v ktorej ho pootáčame z každej strany, zmes pritlačíme na stehno a obalené stehno vložíme do pekáčika.
Pridáme maslo pokrájané na plátky, pekáčik prikryjeme alobalom, vložíme piecť do rúry, pečieme asi 50 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov C na funkcii horný a dolný ohrev, kým na povrchu obal bude pekne do zlato - hneda a do chrumkava, v polovici pečenia stehno obrátime, prelejeme vypečeným tukom, 15 minút pred koncom odstránime alobal a dopečieme. Medzitým si uvaríme zemiaky v osolenej vode, obalíme maslom a posekanou petržlenovou vňaťou.
Servírujeme horúce so zemiakmi a ľubovoľným šalátom zo sezonnej zeleniny. Takto upravené kuracie stehná sú nevysušené, šťavnaté a mäkkučké ako maslo vo vnútri, chrumkavé na povrchu, výborne ochutené, zdravšie ako vyprážané, sú vynikajúce za horúca i za studena s krajcom dobrého čerstvého domáceho chlebíka.
Poznámka:
Rozpis je len na jednu porciu, aby sa ľahko prepočítala celková dávka na počet osôb.Podobné recepty
- » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Nadívané kuřecí stehno
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 10x) - » Smažené kuřecí stehno
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Rolované kuřecí stehno se šalotkovou omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Francouzské konfitované kachní stehno
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Husí stehno se šouletem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí stehno na víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy