Francouzské konfitované kachní stehno
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- Maso
- kachní stehna 4 ks
- trocha soli 1 ks
- trocha celého kmínu 1 ks
- kachní sádlo nebo olej 800 g
- Zelí
- červené zelí 600 g
- trocha soli 1 ks
- ocet 1 lžíce
- cukr krupice 2 lžíce
- střední cibule 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- Příloha
- brambory 1 kg
- sůl podle potřeby 1 ks
Doba přípravy: 330 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kachní stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme, přidáme kmín, přendáme do nádoby na pečení a zalijeme kachním sádlem nebo olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C 5 hodin. Stehna opatrně vyjmeme z nádoby a při 200 °C je pečeme na plechu 10 minut dokřupava.
Červené zelí překrájíme na kousky a zalijeme vodou. Ochutíme solí, octem i cukrem a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na oleji dosklovita. Přisypeme hladkou mouku a krátce orestujeme. Cibulovou jíšku nalijeme do zelí a provaříme 8 minut. Na závěr zelí dochutíme podle potřeby octem, cukrem a solí.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a promastíme kachním sádlem, které nám zůstalo z konfitování.
Červené zelí překrájíme na kousky a zalijeme vodou. Ochutíme solí, octem i cukrem a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na oleji dosklovita. Přisypeme hladkou mouku a krátce orestujeme. Cibulovou jíšku nalijeme do zelí a provaříme 8 minut. Na závěr zelí dochutíme podle potřeby octem, cukrem a solí.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a promastíme kachním sádlem, které nám zůstalo z konfitování.
Poznámka:
Konfitování je velmi pomalá úprava masa při nízké teplotě, jejímž výsledkem je maso měkké, křehké a šťavnaté. Hodí se nejen na přípravu kachny, ale i husy.Podobné recepty
- » Francouzské brambory IV.
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 23x) - » Pravé francouzské palačinky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Francouzské brambory tak trochu jinak
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Francouzské brambory
(Hodnocení: 1.08 - hlasovalo 13x) - » Francouzské palačinky s Nutellou a banánem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Francouzské kuře na kari
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Francouzské brambory - nejlepší recept
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003440) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255212) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232733) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213302) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122783) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110602)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy