Jerky - sušené maso
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- Hovězí roštěná 750 g
- Pepř celý 1 lžíce
- Grilovací koření 1 lžíce
- Mořská sůl 1 lžíce
- Sojová omáčka 2 lžička
Doba přípravy: 700 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe antibakteriálním). Horkou vodou přelijte prkénko, nože, misku a neutírejte.
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.
V misce smíchejte všechno suché koření a okořeňte jednotlivé plátky z obou stran a skládejte je do mísy na marinování, maso v míse zalijte sojovou omáčkou a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat přibližně 8-12 hodin.
Následně napichujte maso na špejle po 7-8 plátcích na jednu špejli, kterou položíte na rošt tak, aby se maso vzájemně nedotýkalo.
Do předehřáté trouby na 80°C vložte rošt s masem a udržujte teplotu po dobu cca 40 minut. Po 40 minutách snižte teplotu na 50-55°C, teplotu udržujte 7-10 hodin, dokud se maso nezačne lámat.
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.
V misce smíchejte všechno suché koření a okořeňte jednotlivé plátky z obou stran a skládejte je do mísy na marinování, maso v míse zalijte sojovou omáčkou a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat přibližně 8-12 hodin.
Následně napichujte maso na špejle po 7-8 plátcích na jednu špejli, kterou položíte na rošt tak, aby se maso vzájemně nedotýkalo.
Do předehřáté trouby na 80°C vložte rošt s masem a udržujte teplotu po dobu cca 40 minut. Po 40 minutách snižte teplotu na 50-55°C, teplotu udržujte 7-10 hodin, dokud se maso nezačne lámat.
Poznámka:
Dále potřebujete: Elektrická trouba s ventilátorem a roštem Velký nůž Malý nůž Prkénko (nejlépe plastové) Miska (na koření) Mísa na marinování (vzduchotěsná)Skladujeme v suchu a chladu. Trvanlivost je minimálně jeden měsíc.
Z 750 g hovězí roštěné je 265 g čistého produktu.
Podobné recepty
- » Vepřová kapsa plněná mozzarellou v košilce ze sušené šunky
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 18x) - » Sušené hovězí maso
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Střecha z Bebe sušenek s banánem a čokoládovým krémem
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 11x) - » Dezert z BE-BE sušenek
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 7x) - » Roláda z BE-BE sušenek
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Střecha z BEBE sušenek s banány
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Střecha z BeBe sušenek
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015824) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308899) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237411) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232580) - » Couračka
(Navštívilo: 150787) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131143) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113697)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy