Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Kategorie: Maso

Autor:

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme. Maso naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme.
Jogurt dáme do misky, mírně osolíme a rozmícháme s prolisovaným česnekem.
Maso v něm obalíme a položíme na brambory, zbylý jogurt nalijeme na maso, na něj položíme plátek másla, případně kousek brambory, aby se nám jogurt nepřilepil na alobal. Zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na 35-45 minut. Pak odklopíme a dopečeme ještě asi 10 minut, dozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme.

Poznámka:

* Do jogurtu můžeme přimíchat i vejce, to pak zůstane krkovička obalená více, ale jogurt neudělá šťávu v bramborách. Záleží na chuti každého, obě varianty jsou dobré.
* Do jogurtu můžeme přidat bylinky, papriku čerstvou i sušenou... .
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist