Křenová krkovička

Kategorie: Maso

Autor:

Křenová krkovička

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Plátky krkovičky bez kosti 4 ks
  • Sůl 1 ks
  • Pepř mletý 1 ks
  • Pikantní hořčice 1 ks
  • Anglická slanina 200 g
  • Jablka 2 ks
  • Křen 4 lžíce

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Silnější plátky krkovice, prokrojíme a pak teprve naklepeme. Uvnitř prokrojenou kapsu potřeme hořčicí a vložíme do ní plátek slaniny, pak jí opět uzavřeme, osolíme a opepříme, položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Takto pokračujeme s každým plátkem masa. Plátky masa poskládané v pekáčku opět potřeme hořčicí, posypeme nastrouhaným křenem, na ně položíme půlky očištěných jablek, které zakryjeme zbylými plátky slaniny, pekáč nebo mísu zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů doměkka. Dle potřeby poléváme a před vyndáním necháme slaninu krátce dopéct dozlatova bez přikrytí.
Podáváme nejlépe s bramborem.
Pokud chceme, můžeme dát na dno pekáče pokrájené oloupané syrové brambory, na ně položit plátky krkovice... a budeme mít krkovičku pečenou rovnou i s přílohou. Lze podlít i smetanou nebo silným vývarem. Fantazii se meze nekladou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist