Vepřová kapsa plněná sýrem
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- libové vepřové maso v celku (pečeně) 500 g
- plísňový sýr 120 g
- trocha sůl a pepř 1 ks
- sádlo 1 lžíce
- pórek 1 ks
- česnek 4 stroužek
- brambory 500 g
- kmín 1 špetka
- kousek máslo 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Velmi ostrým nožem do středu pečínky vyřízneme otvor tak velký, aby se kapsa dobře plnila. Maso bychom neměli doříznout až ke krajům.
Sýr pokrájíme na kostičky a čistýma rukama jím naplníme vzniklou kapsu (vnitřek kapsy nemusíme solit ani pepřit, plísňové sýry bývají velmi pikantní samy o sobě).
Naplněnou kapsu zašijeme pevnou režnou nití, jinak by sýr během pečení mohl z kapsy celý vytéct. Drobným únikům sýrové hmoty se však zabránit nedá, naopak dodá výbornou chuť vzniklému výpeku.
Zašitou pečínku vložíme do pekáčku a lehce podlijeme vodou. Shora ji potřeme sádlem, osolíme a opepříme. Na závěr přihodíme celé oloupané stroužky česneku. Pečeme pod poklicí v předehřáté troubě při 200 °C. Po 30 minutách sundáme poklici a za občasného podlévání necháme dopéct dozlatova.
Hotové maso vyndáme z pekáčku, odst raníme režnou nit a po chvilce nakrájíme na plátky.
Podáváme s vařenými brambory (přidáme pár zrnek kmínu), které po uvaření orestujeme na pánvi s pokrájeným pórkem a máslem.
Sýr pokrájíme na kostičky a čistýma rukama jím naplníme vzniklou kapsu (vnitřek kapsy nemusíme solit ani pepřit, plísňové sýry bývají velmi pikantní samy o sobě).
Naplněnou kapsu zašijeme pevnou režnou nití, jinak by sýr během pečení mohl z kapsy celý vytéct. Drobným únikům sýrové hmoty se však zabránit nedá, naopak dodá výbornou chuť vzniklému výpeku.
Zašitou pečínku vložíme do pekáčku a lehce podlijeme vodou. Shora ji potřeme sádlem, osolíme a opepříme. Na závěr přihodíme celé oloupané stroužky česneku. Pečeme pod poklicí v předehřáté troubě při 200 °C. Po 30 minutách sundáme poklici a za občasného podlévání necháme dopéct dozlatova.
Hotové maso vyndáme z pekáčku, odst raníme režnou nit a po chvilce nakrájíme na plátky.
Podáváme s vařenými brambory (přidáme pár zrnek kmínu), které po uvaření orestujeme na pánvi s pokrájeným pórkem a máslem.
Podobné recepty
- » Vepřová kapsa plněná slaninou, mozzarellou a klobásou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Vepřová kapsa plněná mozzarellou v košilce ze sušené šunky
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 18x) - » Vepřová kapsa plněná slaninou, mozzarellou a klobásou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Vepřová kapsa plněná mozzarellou v košilce ze sušené šunky
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 18x) - » Vepřová kapsa se žampióny
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 187x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316297) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234610) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy