Vepřová kapsa plněná sýrem

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová kapsa plněná sýrem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • libové vepřové maso v celku (pečeně) 500 g
  • plísňový sýr 120 g
  • trocha sůl a pepř 1 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • pórek 1 ks
  • česnek 4 stroužek
  • brambory 500 g
  • kmín 1 špetka
  • kousek máslo 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Velmi ostrým nožem do středu pečínky vyřízneme otvor tak velký, aby se kapsa dobře plnila. Maso bychom neměli doříznout až ke krajům.

Sýr pokrájíme na kostičky a čistýma rukama jím naplníme vzniklou kapsu (vnitřek kapsy nemusíme solit ani pepřit, plísňové sýry bývají velmi pikantní samy o sobě).
Naplněnou kapsu zašijeme pevnou režnou nití, jinak by sýr během pečení mohl z kapsy celý vytéct. Drobným únikům sýrové hmoty se však zabránit nedá, naopak dodá výbornou chuť vzniklému výpeku.
Zašitou pečínku vložíme do pekáčku a lehce podlijeme vodou. Shora ji potřeme sádlem, osolíme a opepříme. Na závěr přihodíme celé oloupané stroužky česneku. Pečeme pod poklicí v předehřáté troubě při 200 °C. Po 30 minutách sundáme poklici a za občasného podlévání necháme dopéct dozlatova.
Hotové maso vyndáme z pekáčku, odst raníme režnou nit a po chvilce nakrájíme na plátky.
Podáváme s vařenými brambory (přidáme pár zrnek kmínu), které po uvaření orestujeme na pánvi s pokrájeným pórkem a máslem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist