Hroznová panenka

Kategorie: Maso

Autor:

Hroznová panenka

Suroviny

Porce: 2 + –
  • vepřová panenka 400 g
  • podle potřeby sůl 1 ks
  • trocha čerstvě mletý barevný pepř 1 ks
  • koření adžika 4 lžička
  • olej 3 lžíce
  • červené víno 200 ml
  • bílé nebo modré hrozny 100 g
  • trocha cukr 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso nakrájíme na špalíky‚ osolíme‚ opepříme a potřeme kořením adžika.
Rozpálíme grilovací pánev s olejem a zprudka opečeme ze všech stran maso‚ pak vyjmeme‚ zabalíme do alobalu a dáme v zapékací misce dodělat do trouby předehřáté asi na 200 °C‚ přibližně 8–10 minut.
Mezitím přidáme do pánve k výpeku červené víno‚ omyté, rozpůlené a vypeckované hrozno‚ necháme redukovat‚ dochutíme špetkou cukru‚ soli a pepře.
Panenku vyjmeme z alobalu a nakrájíme ji na plátky. Vypečenou šťávičku přilijeme k vinné redukci‚ promícháme a podáváme se smaženými nebo vařenými brambory a sklenkou vínečka.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist