Plněná sekaná

Kategorie: Maso

Autor:

Plněná sekaná

Suroviny

Porce: 4 + –
  • mleté maso (mix vepřového a hovězího) 1 kg
  • vejce 3 ks
  • podle chuti koření na mletá masa 1 ks
  • česnek 3 stroužek
  • vepřová panenka 500 g
  • rychlosůl praganda 2 lžička
  • vepřová tuková blána (bránice) 1 ks
  • podle chuti majoránka, pepř a kmín 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mleté maso smícháme s jednou lžičkou rychlosoli‚ dobře promícháme a dáme uležet do druhého dne. Obdobně naložíme i vepřovou panenku. Ve verzi s čabajkou použijeme rychlosůl jen na mleté maso.
Mleté maso druhý den pečlivě promícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme. Masovou směs rozdělíme na poloviny. Do jedné uděláme hranou dlaně žlábek, kam dáme vepřovou panenku (čabajku), a pak ji přikryjeme druhou půlkou. Dobře spojíme a obalíme vepřovou tukovou blánou.
Pečeme bez podlévání asi 45–60 minut. Podáváme s bramborovou kaší. Tato sekaná je zajímavá tím, že neobsahuje žádné pečivo.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist