Úhoř na kmíně s cibulí
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- ryba 1 kg
- olej olivový 3 lžíce
- cibule 2 ks
- kmín 1 lžička
- citrón 2 ks
- sůl podle chuti 1 ks
- paprika červená 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rybu podélně rozřízneme, odstraníme vnitřnosti a nakonec odřízneme hlavu. Omyjeme ji pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme a necháme odležet.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Do připraveného pekáčku vložíme rybu, pokapeme ji citronovou šťávou, olejem, posypeme nakrájenou cibulí a pokmínujeme.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25–30 minut bez přiklopení doměkka.
Hotového úhoře podáváme s vařenými brambory ozdobeného plátky citronu a kousky červené papriky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Do připraveného pekáčku vložíme rybu, pokapeme ji citronovou šťávou, olejem, posypeme nakrájenou cibulí a pokmínujeme.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25–30 minut bez přiklopení doměkka.
Hotového úhoře podáváme s vařenými brambory ozdobeného plátky citronu a kousky červené papriky.
Poznámka:
Pokud úhoře neseženeš nebo je pro tebe jeho cena příliš vysoká, můžeš stejně upéct jinou sladkovodní rybu. U nás zbožňujeme také pstruhy. Dají se připravit na mnoho způsobů – podle mě však ty jednoduché jsou nejlepší.Podobné recepty
- » Mořský úhoř na Istrii
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Úhoř po pstružském způsobu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové kotlety na kmíně
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Vepřová plec na kmíně
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 11x) - » Bedla na kmíně
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Hlíva ústřičná na kmíně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Telecí maso na kmíně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017462) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316450) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234749) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy