Panenka s kaštanovou náplní
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- vepřová panenka 500 g
- asi 15 předvařených kaštanů 1 ks
- krajíček tmavý chleba 1 ks
- máslo 1 lžíce
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužek
- sekaná šalvěj 1 lžíce
- trocha soli a pepře 1 ks
- olej 3 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso omyjeme, osušíme, podélně je nařízneme a připravíme si tak plát, který potom naklepeme.
edlé kaštany a chleba rozmělníme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, šalvěj, kaštany i chleba. Vše ochutíme solí a pepřem. Směs rozložíme na plát masa, svineme do rolády a pevně svážeme režnou nití.
Na rozpáleném oleji maso zprudka pečeme ze všech stran, vložíme do pekáčku a pečeme za občasného podlévání asi 40 minut.
Několik celých lístků šalvěje zvlášť opečeme na másle a hotovou roládu jimi obložíme. Podáváme s pečenými brambory.
edlé kaštany a chleba rozmělníme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, šalvěj, kaštany i chleba. Vše ochutíme solí a pepřem. Směs rozložíme na plát masa, svineme do rolády a pevně svážeme režnou nití.
Na rozpáleném oleji maso zprudka pečeme ze všech stran, vložíme do pekáčku a pečeme za občasného podlévání asi 40 minut.
Několik celých lístků šalvěje zvlášť opečeme na másle a hotovou roládu jimi obložíme. Podáváme s pečenými brambory.
Poznámka:
Po upečení je třeba nechat roládu několik minut zchladnout. Teprve potom ji ostrým nožem nakrájej. Bude tak lépe držet tvar.Podobné recepty
- » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 187x) - » Vepřová panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 102x) - » Vepřová panenka ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 36x) - » Vepřová panenka se sýrovou omáčkou z gorgonzoly
(Hodnocení: 2.13 - hlasovalo 8x) - » Pečená srnčí panenka
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 53x) - » Panenka plněná sušenými rajčaty
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 11x) - » Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 13x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017272) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315492) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237730) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233466) - » Couračka
(Navštívilo: 150835) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131521) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy