Rybí sekaná v kabátku
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- rybí filety bez kostí 400 g
- houska 1 ks
- těsto listové 1 balíček
- vejce 1 ks
- česnek sušený 1 špetka
- rozmarýn 1 špetka
- vejce na potření 1 ks
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rybí maso bez kostí a kůže vložíme do mixéru a umeleme na hladkou směs. Maso smícháme s vejcem a s houskou, kterou jsme předem nakrájeli a rozmočili v mléce. Směs osolíme, opepříme, přidáme česnek, rozmarýn a vše promícháme.
Listové těsto na vále vyloženém papírem na pečení vyválíme a rozdělíme na dvě stejné části.
Z jedné části těsta vyřízneme rybku, odřezky použijeme na vykrájení šupin. Na druhý plát těsta přeneseme rybí sekanou – ve stejném rybím tvaru. Konce neodřízneme, jen je přes maso zabalíme.
Nahoru položíme vykrojenou rybu a po stranách přimáčkneme. Hladký vršek potřeme našlehaným vejcem a dozdobíme vykrájenými šupinkami, opět potřeme.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova, přibližně 25 minut.
Listové těsto na vále vyloženém papírem na pečení vyválíme a rozdělíme na dvě stejné části.
Z jedné části těsta vyřízneme rybku, odřezky použijeme na vykrájení šupin. Na druhý plát těsta přeneseme rybí sekanou – ve stejném rybím tvaru. Konce neodřízneme, jen je přes maso zabalíme.
Nahoru položíme vykrojenou rybu a po stranách přimáčkneme. Hladký vršek potřeme našlehaným vejcem a dozdobíme vykrájenými šupinkami, opět potřeme.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova, přibližně 25 minut.
Poznámka:
Tvar ryby můžete předem nakreslit na tvrdý papír a po vystřihnutí použít jako šablonu.Podobné recepty
- » Rybí karbanátky pečené v troubě
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Rychlý rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 17x) - » Rybí salát z cejnů
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Rybízová šťáva za studena
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 15x) - » Rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 14x) - » Domácí rybízové víno
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Jogurtová bublanina s rybízem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 8x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017279) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315516) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237739) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233506) - » Couračka
(Navštívilo: 150838) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131545) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113861)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy