Candát pečený na másle
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- filety (400g) candát obecný 2 ks
- máslo 100 g
- dle chuti a potřeby hladká mouka 1 ks
- čerstvě mletý pepř čtyř barev, sůl, olivový olej 1 ks
Doba přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Filety candáta i s dobře očištěnou kůží naporcujeme. Každou porci lehce nařízneme tak, aby došlo k pouze k proříznutí kůže (ryba se nám nebude při opékání kroutit). Z druhé strany porce nebojácně osolíme a opepříme a jen lehce pokapeme olivovým olejem.
Do rozehřáté steakové pánve si dáme trochu olivového oleje a kus másla. Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vkládáme do rozpuštěného másla. Opékáme kůží dolů do křupava. Dle tloušťky filetu buďto po opečení kůže ještě obrátíme – pokud je filet tenký, není to potřeba. Kůže nám rybu dobře „podrží“ vcelku a je lahodně křupavá.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané plocholisté petrželové natě s pár lístky čerstvého libečku.
Do rozehřáté steakové pánve si dáme trochu olivového oleje a kus másla. Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vkládáme do rozpuštěného másla. Opékáme kůží dolů do křupava. Dle tloušťky filetu buďto po opečení kůže ještě obrátíme – pokud je filet tenký, není to potřeba. Kůže nám rybu dobře „podrží“ vcelku a je lahodně křupavá.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané plocholisté petrželové natě s pár lístky čerstvého libečku.
Podobné recepty
- » Candát zapečený s cibulí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Candát se zapečenými bramborami
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Candát na bylinkách
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Candát na zelenině
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Candát na bílém víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Candát zapečený s cibulí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Candát se zapečenými bramborami
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232234) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy