Candát na bylinkách
Kategorie: Maso
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Porce filetu z candáta 4 ks
- Hladká mouka 4 lžíce
- Olej 1 ks
- Kousek másla 1 ks
- Mletý pepř, sůl - dle chuti 3 špetka
- Bylinková omáčka
- Olivový olej 0.5 dl
- Hladkolistá petrželka 1 svazek
- Rukola 1 hrst
- Bazalka ( lístky ) 6 ks
- Oregano 1 snítka
- Česnek 1 stroužek
- Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
- Fenykl na smetaně
- Fenykly 4 ks
- Smetana 4 dl
- Šťáva z citronu 1.2 ks
- Česnek 1 stroužek
- Olivový olej 1 ks
- Kousek másla 1 ks
- Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Porce candáta osolíme, opepříme, a obalíme v mouce, opečeme je z obou stran v pánvi na oleji s kouskem másla a uložíme v teple. Fenykly očistíme, nakrájíme spolu s česnekem na plátky a pomalu je orestujeme na olivovém oleji. Když začnou zlátnout, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a pomalu dusíme asi 5 minut. Fenykl odstavíme z ohně a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Všechny přísady na bylinkovou omáčku kromě soli a pepře rozmixujeme na hladkou pastu, osolíme ji a opepříme. Na talíře rozdělíme fenykl na smetaně, přidáme opečené porce candáta a nakonec bylinkovou omáčku.
Podobné recepty
- » Candát pečený na másle
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 44x) - » Candát na zelenině
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Candát na bílém víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Candát zapečený s cibulí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Candát se zapečenými bramborami
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Candát v sýrovém těstíčku
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Candát s olivovou topenádou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001067) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250141) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232228) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211611) - » Couračka
(Navštívilo: 150196) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121892) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110211)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy