Candát se zapečenými bramborami

Kategorie: Maso

Autor:

Candát se zapečenými bramborami

Suroviny

Porce: 6 + –
  • celý candát o váze asi 1,5–2 kg, vykuchaný 1 ks
  • Sůl 3 špetka
  • Čerstvě mletý pepř 2 špetka
  • Plátky slaniny 50 g
  • Estragon 4 snítka
  • Hladkolistá petrželka 1 svazek
  • Nové brambory, na tenké plátky 1 kg
  • Mletý kmín 1.4 lžička
  • Vejce, rozšlehaná 4 ks
  • Smetana ke šlehání 4 lžička
  • Olej 1 lžíce
  • Biocitron 1 ks
  • Máslo 50 g
  • celý candát o váze asi 1,5–2 kg, vykuchaný 1 ks
  • Sůl 3 špetka
  • Čerstvě mletý pepř 2 špetka
  • Plátky slaniny 50 g
  • Estragon 4 snítka
  • Hladkolistá petrželka 1 svazek
  • Nové brambory, na tenké plátky 1 kg
  • Mletý kmín 1.4 lžička
  • Vejce, rozšlehaná 4 ks
  • Smetana ke šlehání 4 lžička
  • Olej 1 lžíce
  • Biocitron 1 ks
  • Máslo 50 g

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1) Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku i uvnitř osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem (pár lístků jemně nasekejte a odložte) a polovinou petrželky. Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého biocitronu, trochou citronové šťávy a špetkou soli a nasekaným estragonem. Zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky.



2) Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.



3) Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist