Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší
Kategorie: Maso
Autor: Monyszek

Suroviny
- Olivový olej 2 lžíce
- Cibule 2 ks
- Jarní mrkev 1 svazek
- Řapíky celeru 3 ks
- Česnek 3 stroužek
- Větvičky tymiánu 3 ks
- Větvička rozmarýnu 1 ks
- Hladká mouka 40 g
- Sůl dle chuti 1 špetka
- Pepř dle chuti 1 špetka
- Hovězí krk 1.8 kg
- Červené víno Shiraz 500 ml
- Hovězí vývar 450 ml
- Passata 280 ml
- Třtnový cukr 1 lžíce
- Dijonská hořčice 2 lžíce
- Worcersterská omáčka 2 lžíce
- Bobkový list 3 ks
- KRÉMOVÁ KAŠE
- Brambory 1.8 kg
- Máslo 150 g
- Smetana 300 ml
- Mléko 1 l
- Sůl 1 lžička
- Pepř 0.5 lžička
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjmìte z pánve. Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk. Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině. Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy. Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Peète 6–8 hodin, občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.
Podobné recepty
- » Lasagne s pomalu pečeným hovězím
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pomalu pečený vepřový guláš
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Pomalu pečený roastbeef
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Lasagne s pomalu pečeným hovězím
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pomalu pečený bůček se zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307985) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy