Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Suroviny

Porce: 6 + –
  • libový vepřový boku s kůží 1 kg
  • kořenící směs na vepřové maso 2 lžíce
  • karotka 1 kg
  • jablka 2 ks
  • 100% mrkvová šťáva 200 ml
  • zeleninový vývar 200 ml
  • dle chuti a potřeby sůl, máslo, cukr, pepř 1 ks
  • máslová jíška 1 ks

Doba přípravy: 200 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy a kůži nařízneme na kostičky. Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme kořenící směsí. Dobře maso s kořením promneme včetně zářezů v kůži. V pekáči vyloženém pečicím papírem pečeme nezakryté 80 minut na plný výkon trouby.
Slijeme vypečený tuk a do mezer mezi masem vyskládáme na měsíčky nakrájená jablka a podlijeme 3 dl vody. Snížíme teplotu a pečeme dalších 80 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou.
Na másle orestujeme 3 najemno nakrájené šalotky a karotku nakrájenou na kostičky. Podlijeme 2dl mrkvové šťávy, 2dl zeleninového vývaru a zlehka dusíme. Když je mrkev skoro měkká, zahustíme nastrouhanou studenou máslovou jíškou, dochutíme cukrem, solí, pepřem a za častého míchání necháme lehce probublávat 10 minut. Na závěr zjemníme oříškem másla a již nevaříme.
Bůček před podáváním nakrájíme na tenké plátky dle zářezů v kůži a opečeme na suché pánvi z obou stran, ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané sekanou petrželovou natí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist