Pečený bok
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- bok s kůží 600 g
- jablečný ocet 2 lžíce
- Knorr Šťáva k drůbeži 1 balení
- sůl 1 lžíce
- jabka 2 ks
- česnek 2 stroužek
- tymián 1 lžička
- černý pepř 1 lžíce
- med 2 lžíce
- majoránka 2 lžička
- čerstvá šalvěj 2 lžíce
Doba přípravy: 100 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso umyjte, osušte a kůži několikrát podélně nařízněte nožem.
Jablka oloupejte, pokrájejte na čtvrtky a osmažte na pánvi. Slupkami obložte bok během pečení.
Sůl, pepř, česnek a všechny předem posekané bylinky smíchejte s medem a octem a důkladně tím namažte maso. Takto naložené maso nechte co nejdelší možnou dobu.
Maso vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů, pečte cca 80 minut, v půlce pečení je podlijte sklenicí vody.
Po upečení dejte maso stranou a z plechu pečlivě seberte vzniklou tekutinu, přelijte ji do hrnečku, přidejte přípravek Knorr Šťáva k drůbeži smíchaný se 200 ml studené vody. Vše přiveďte k varu, přidejte osmažená jablka.
Z upečeného boku odkrojte vhodný kousek a servírujte s omáčkou s jablky.
Jablka oloupejte, pokrájejte na čtvrtky a osmažte na pánvi. Slupkami obložte bok během pečení.
Sůl, pepř, česnek a všechny předem posekané bylinky smíchejte s medem a octem a důkladně tím namažte maso. Takto naložené maso nechte co nejdelší možnou dobu.
Maso vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů, pečte cca 80 minut, v půlce pečení je podlijte sklenicí vody.
Po upečení dejte maso stranou a z plechu pečlivě seberte vzniklou tekutinu, přelijte ji do hrnečku, přidejte přípravek Knorr Šťáva k drůbeži smíchaný se 200 ml studené vody. Vše přiveďte k varu, přidejte osmažená jablka.
Z upečeného boku odkrojte vhodný kousek a servírujte s omáčkou s jablky.
Podobné recepty
- » Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 367x) - » Candát pečený na másle
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 44x) - » Pečený divočák
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 61x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Mořský vlk pečený v alobalu na grilu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 8x) - » Pečený bůček na asijský způsob
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 31x) - » Pečený králík
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308492) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232268) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131040) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy