Kapr s černou omáčkou od Vilemíny

Kategorie: Maso

Autor:

Kapr s černou omáčkou od Vilemíny

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do směsi másla a oleje v kastrólu dáme opéci kousek drobně pokrájené slaniny, přidáme nudličky celeru a mrkve a po chvíli cibuli a česnek, orestujeme. Pak se přidá koření (pepř, bobkový list, nové koření). Můžeme ho svázat do uzlíčku, aby se nám lépe vyndavalo. Do základu přimícháme pár lžic povidel a rybízového džemu. Zalijeme půllitrem vývaru nebo vodou s bezglutamátovou zeleninovou kostkou, přidáme sůl a skrojek citrónu, 2 dl červeného vína a dusíme, až je zelenina měkká.
Mezitím porce kapra osolíme a obalíme v hladké mouce a dáme péci na pánev opět se směsí másla a oleje z obou stran dozlatova.
Raději než perník na strouhání používám rumové perníčky, stačí je nadrobit a rozpustit v omáčce. Někdy nechají drobky - žmolky, ale to se rozmixuje. Před mixováním vyjmeme uzlíček s kořením a citrón.
Hladkou, tmavě hnědou omáčku zbývá dochutit - dosolit, dopepřit, případně přikyselit citrónem, vínem, povidlím - jak kdo chce. Teprve dobrým provařením se chutě propojí a vytvoří tu úžasnou kompozici chutí. Sušené švestky, rozinky, mandle a ořechy dáme do omáčky až před podáváním.
Podáváme pečenou rybu přelitou černou omáčkou s tradičním knedlíkem, žemlovým knedlíkem, svítkem nebo jen tak s toustem.
Stejnou omáčku můžeme použít i k vařenému jazyku nebo jinému m
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist