Krůtí špízy a grilovaný ananas

Kategorie: Maso

Autor:

Krůtí špízy a grilovaný ananas

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Grilovací dřívka namočte aspoň 2 hodiny před grilováním do vody. Krásně ji nasáknou, a když pak špízy položíte na rozehřátý gril, oheň vlhkému dřevu neublíží. Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 4 x 4 cm, očištěnou kapii a slaninu také. Oloupané špekáčky pokrájejte na kolečka. Do misky nalejte olej a přidejte natrhané lítky tymiánu a mořskou sůl.

2
Na špejle pak střídavě napichujte maso, kolečka špekáčků, slaninu a kapii. Konce špízů nechte volné, aby šly při grilování dobře otáčet a abyste si nespálili prsty. Špízy nakonec potřete pomocí štětce bylinkovým olejem se solí a grilujte je ze všech stran, až jsou pěkně opečené (trvá to asi 7 až 8 minut).

3
A teď přichází na řadu opečený ananas. Je stejně báječný jako snadný, takže si ho určitě zamilujete stejně jako my. Ananas nakrájejte na 6 dílů, vykrojte z něj tuhý střed a odstraňte slupku.

4
Očištěný ananas po délce napíchněte na dřívko a pak každý kousek potřete sladkou glazurou z medu trochy oleje a ze skořice a ogrilujte, asi 7 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist