Losos v prosciutto s bylinkovou čočkou a špenátem

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Čočka 250 g
  • Prosciutta 8 plátek
  • Filé z lososa bez kostí a kůže 4 ks
  • Čerstvý špenát 1 balení
  • Olivový olej 1 l
  • Sekané čerstvé bylinky (bazalka..) 2 hrst
  • Šťává z citrónu 1 ks
  • Sůl 1 ks
  • Čerstvě mletý pepř 1 ks

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Zatím lososové file omyjeme, osušíme, posypeme pepřem a solí a zabalíme je do plátků prosciutta. Část masa necháme odkryté. Rybu i plech na pečení pokapáme olivovým olejem. Losos poklademe na plech a pečeme 10-15 minut.
Čočku scedíme a pořádně jí ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a 4 pořádnými šplechne olivového oleje. Těsně před podáváním čočku vrátíme zpět na sporák na silný oheň a přimícháme do ní bylinky a špenát. Vše mícháme a čekáme, dokud špenát nezvadne. Rozdělíme na 4 talíře čočku a kousky ryby.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist