Losos v prosciutto s bylinkovou čočkou a špenátem
Kategorie: Maso
Autor: afaltynkova
Suroviny
- Čočka 250 g
- Prosciutta 8 plátek
- Filé z lososa bez kostí a kůže 4 ks
- Čerstvý špenát 1 balení
- Olivový olej 1 l
- Sekané čerstvé bylinky (bazalka..) 2 hrst
- Šťává z citrónu 1 ks
- Sůl 1 ks
- Čerstvě mletý pepř 1 ks
Doba přípravy: 55 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Zatím lososové file omyjeme, osušíme, posypeme pepřem a solí a zabalíme je do plátků prosciutta. Část masa necháme odkryté. Rybu i plech na pečení pokapáme olivovým olejem. Losos poklademe na plech a pečeme 10-15 minut.
Čočku scedíme a pořádně jí ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a 4 pořádnými šplechne olivového oleje. Těsně před podáváním čočku vrátíme zpět na sporák na silný oheň a přimícháme do ní bylinky a špenát. Vše mícháme a čekáme, dokud špenát nezvadne. Rozdělíme na 4 talíře čočku a kousky ryby.
Čočku scedíme a pořádně jí ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a 4 pořádnými šplechne olivového oleje. Těsně před podáváním čočku vrátíme zpět na sporák na silný oheň a přimícháme do ní bylinky a špenát. Vše mícháme a čekáme, dokud špenát nezvadne. Rozdělíme na 4 talíře čočku a kousky ryby.
Podobné recepty
- » Smetanová omáčka s lososem a tagliatelle
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Losos na zelených fazolkách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Krémová polévka z aljašského lososa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jednohubky s lososem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Šátečky plněné špenátem a lososem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Obložené chlebíčky s lososovou pomazánkou
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 13x) - » Losos pečený se zeleninou v alobalu
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy