Přírodní vepřové žebírko II.
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřová pečeně s kostí 800 g
- vegeta 1 lžíce
- vývar v prášku 1 lžíce
- steakové koření 1 lžička
- voda 300 ml
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Restování
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Z pečeně odsekneme obratlové a krční kosti a maso opláchneme
2. Nasekáme jednotlivé porce, naklepeme je, okrajové blány nařízneme
3. Okořeníme vegetou a steakovým kořením
4. Zprudka pak plátky pečeně orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany)
5. Maso podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit
6. Plátky žebírek vytáhneme a uchováme v teple
7. Omáčku ochutnáme, případně dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
8. Žebírka vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
9. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku.
Doporučení:
Omáčku můžeme dochutit také červenou paprikou nebo chilli a sójovou omáčkou.
2. Nasekáme jednotlivé porce, naklepeme je, okrajové blány nařízneme
3. Okořeníme vegetou a steakovým kořením
4. Zprudka pak plátky pečeně orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany)
5. Maso podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit
6. Plátky žebírek vytáhneme a uchováme v teple
7. Omáčku ochutnáme, případně dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
8. Žebírka vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
9. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku.
Doporučení:
Omáčku můžeme dochutit také červenou paprikou nebo chilli a sójovou omáčkou.
Podobné recepty
- » PŘÍRODNÍ VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Přírodní vepřové maso
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 14x) - » PŘÍRODNÍ VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Přírodní vepřové ledvinky s chlebem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Přírodní kuřecí řízky
(Hodnocení: 1.82 - hlasovalo 11x) - » Přírodní kuřecí řízek
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316297) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234611) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy