Pečený kapr plněný slaninou, cibulí a sýrem
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- celý kapr 1 ks
- anglická slanina 150 g
- eidam 100 g
- červená cibule 2 ks
- dijónská hořtice 1 kelímek
- máslo 4 plátek
- sůl 2 špetka
- kmín 2 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Kapra vykucháme oškrábe šupiny a necháme v celku s hlavou a ocasem, vypláchneme břišní dutinu, vymažeme ji ostrou hořčicí a pak naplníme střídavě plátky slaniny, kolečky červené cibule a kousky eidamu
2. Naplněnou břišní dutinu sešijeme potravinářskou nití
3. Zašitou rybu položíme do pekáče a příčně na 3-4 místech nařízneme, do zářezů vložíme plátky másla a plátky anglické slaniny
4. Zbylou cibuli nasypeme do pekáče, rybu posypeme kmínem a solí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-190 °C, během pečení občas podlijeme troškou vody, aby se nám ryba nepřichytila k pekáči, pečeme na mírnějším stupni zhruba 45 minut
5. Upečenou rybu přendáme z pekáče na prkénko a odřízneme hlavu a ocas, vyndáme z břicha potravinářskou nit a odstraníme ploutve, kapra ostrým nožem naporcuje na podkovy
2. Naplněnou břišní dutinu sešijeme potravinářskou nití
3. Zašitou rybu položíme do pekáče a příčně na 3-4 místech nařízneme, do zářezů vložíme plátky másla a plátky anglické slaniny
4. Zbylou cibuli nasypeme do pekáče, rybu posypeme kmínem a solí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-190 °C, během pečení občas podlijeme troškou vody, aby se nám ryba nepřichytila k pekáči, pečeme na mírnějším stupni zhruba 45 minut
5. Upečenou rybu přendáme z pekáče na prkénko a odřízneme hlavu a ocas, vyndáme z břicha potravinářskou nit a odstraníme ploutve, kapra ostrým nožem naporcuje na podkovy
Podobné recepty
- » Pečený kapr se smetanou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 367x) - » Candát pečený na másle
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 44x) - » Pečený divočák
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 61x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Mořský vlk pečený v alobalu na grilu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 8x) - » Pečený bůček na asijský způsob
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 31x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308529) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237349) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232281) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113666)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy