Pražská hovězí pečeně
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí zadní maso 1 kg
- salám 50 g
- hrášek 50 g
- vejce 2 ks
- cibule 1 ks
- sádlo 1 lžíce
- hlasdká mouka++ 1 lžíce
- važná voda 300 ml
- sůll 0 ks
- pepř 0 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nejlépe podlouhlý díl masa opláchneme a uprostřed prořízneme otvor, který naplníme směsí z vajíček, salámu a hrášku
2. Maso mírně opepříme a osolíme
3. Na pekáči orestujeme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso a to opečeme po obou stranách, pak ho podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka, během pečení maso podléváme vodou, obracíme a přeléváme šťávou
4. Asi po 2 hodinách pečení měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a asi 30 minut povaříme
5. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník a dochutíme solí.
Příprava náplně:
Salám nakrájíme na kostičky a opečeme na tuku, přidáme zelený hrášek, vejce a necháme srazit.
Doporučení:
Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory, různě upravená zelenina (mrkev, hrášek, růžičková kapusta ...).
2. Maso mírně opepříme a osolíme
3. Na pekáči orestujeme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso a to opečeme po obou stranách, pak ho podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka, během pečení maso podléváme vodou, obracíme a přeléváme šťávou
4. Asi po 2 hodinách pečení měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a asi 30 minut povaříme
5. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník a dochutíme solí.
Příprava náplně:
Salám nakrájíme na kostičky a opečeme na tuku, přidáme zelený hrášek, vejce a necháme srazit.
Doporučení:
Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory, různě upravená zelenina (mrkev, hrášek, růžičková kapusta ...).
Poznámka:
podle chuti sůl a pepřPodobné recepty
- » Pražská hovězí roláda
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 8x) - » Pražská hovězí roláda
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 8x) - » Staropražská játra podle Vlasty Buriana
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Pražská šunka zapečená v chlebu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy