Štěpánská pečeně
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí zadní maso 1000 g
- slanina 200 g
- vejce na tvrdo 3 ks
- cibule 2 ks
- sádlo 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- voda 300 ml
- sůl 0 ks
- pepř 0 ks
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Opláchnuté maso po stranách podélně protkneme hranolky slaniny
2. Uprostřed masa prořízneme nožem otvor (kapsu) a do něho vsuneme opatrně na tvrdo uvařená oloupaná vejce, otvor zajistíme párátkem
3. Maso osolíme a opepříme
4. Na oleji orestujeme na plátky nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme maso, které opečeme ze všech stran
5. Podlijeme vodou, pekáč přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 120 minut doměkka, během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou z výpeku, popřípadě doléváme vodou
6. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, dobře ji provaříme
7. Nakonec omáčku přecedíme a dochutíme
8. Maso krájíme přes vlákno na tenčí plátky a podáváme s kynutým knedlíkem, vařeným bramborem, těstovinami, nebo rýží.
2. Uprostřed masa prořízneme nožem otvor (kapsu) a do něho vsuneme opatrně na tvrdo uvařená oloupaná vejce, otvor zajistíme párátkem
3. Maso osolíme a opepříme
4. Na oleji orestujeme na plátky nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme maso, které opečeme ze všech stran
5. Podlijeme vodou, pekáč přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 120 minut doměkka, během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou z výpeku, popřípadě doléváme vodou
6. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, dobře ji provaříme
7. Nakonec omáčku přecedíme a dochutíme
8. Maso krájíme přes vlákno na tenčí plátky a podáváme s kynutým knedlíkem, vařeným bramborem, těstovinami, nebo rýží.
Poznámka:
podle chuti kořeníPodobné recepty
- » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 11x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 11x) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015866) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 309013) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237430) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232719) - » Couračka
(Navštívilo: 150790) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131189) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113713)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy