Pečené ocásky
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřové ocásky 500 g
- sůl 0.5 lžička
- celý kmín 0.5 lžička
- voda 1 dl
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Vepřové ocásky dobře očistíme a několikrát propereme ve vlažné vodě
2. Vložíme je do pekáče, okmínujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dáme do předehřáté trouby na 190 °C péci
3. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou, neublíží jim ani zastříknutí trochou piva
4. Dozlatova upečené ocásky vyndáme a šťávu vydusíme na tuk
5. Pečené ocásky klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem.
Doporučení:
- Vychlazený výpek je velmi chutný jako pomazánka na chlebu obloženém čerstvou zeleninou.
- K ocáskům servírujeme čerstvý chléb, hořčici, křen a kyselé okurky.
2. Vložíme je do pekáče, okmínujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dáme do předehřáté trouby na 190 °C péci
3. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou, neublíží jim ani zastříknutí trochou piva
4. Dozlatova upečené ocásky vyndáme a šťávu vydusíme na tuk
5. Pečené ocásky klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem.
Doporučení:
- Vychlazený výpek je velmi chutný jako pomazánka na chlebu obloženém čerstvou zeleninou.
- K ocáskům servírujeme čerstvý chléb, hořčici, křen a kyselé okurky.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 57x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Zapečené strouhané brambory
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017461) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316440) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237943) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234727) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131937) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113951)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy