Pečené kuře - LIN

Kategorie: Maso

Autor:

Pečené kuře - LIN

Suroviny

Porce: 5 + –
  • cukr krupice 1.2 lžička
  • dezertní víno 2 lžíce
  • celé kuře 1.2 kg
  • olej 2 lžíce
  • mletá skořice 1 lžička
  • sojová omáčka 2 lžíce
  • mletý zázvor 2 lžička

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Čína

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěné kuře rozpůlíme a každou polovinu potřeme marinádou ze všech stran. Necháme na pekáčku odležet nejméně 2-3 hodiny v chladu. Pak upečeme v troubě, spolu se zbytkem marinády dočervena. Podle potřeby podlijeme vodou a občas kuře potřeme vypečenou šťávou. Mezitím připravíme omáčku, prostým smícháním přísad (lžička paprikové pasty, 2 lžíce sójové omáčky, stroužek česneku se solí, lžíce oleje). Paprikovou pastu je možné nahradit lžičkou směsi sladké i pálivé mleté papriky osmahnuté na lžíci oleje, nebo si můžeme zakoupit Lutenicu. Kuře se podává nenaporcované, hosté si kousky křehkého kuřete odlupují tyčinkami a namáčejí v omáčce. K tomu se podává rýže nebo nudle a zeleninový salát.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist