STEAK SENDVIČ S DOMÁCÍMI SUŠENÝMI TOMATY, BAZALKOVÝM PESTEM A SMAŽENÝMI HRANOLKAMI

Kategorie: Maso

Autor:

STEAK SENDVIČ S DOMÁCÍMI SUŠENÝMI TOMATY, BAZALKOVÝM PESTEM A SMAŽENÝMI HRANOLKAMI

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hovězí svíčková 4 ks
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1 lžička
  • rozmarýn 0.5 lžička
  • toast 8 plátek
  • keříková rajčata 200 g
  • sekaný tymián 2 lžíce
  • česnek 2 stroužek
  • olivový olej 5 lžíce
  • brambory 6 ks
  • led 1 hrst
  • voda 0.5 l

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso ochutíme solí, pepřem a sekaným rozmarýnem

Na pánvi z obou stran opečeme dozlatova a poté dáme dopéct do vyhřáté trouby na 190°C cca 8 minut - úprava medium. Plátky pečiva dáme rozpéct do trouby na 3 – 4 minuty. Poté jeden plátek potřeme pestem rozložíme tomaty a krájené maso přiklopíme druhým plátkem toustového pečiva a tímto způsobem připravíme zbylé tři porce.

Všechny ingredience rozdrtíme v hmoždíři, nebo umixujeme tyčovým mixérem.

Rajčátka rozřízneme podélně na půl a rozložíme plech s pečícím papírem. Velmi jemně nasekáme česnek a smícháme s pepřem, olivovým olejem a tymiánem. Takto ochuceným olejem potřeme rajčátka a dáme do vyhřáté trouby na 100°C sušit cca po dobu 2 hodin, poté necháme tomaty dosušit v pokojové teplotě asi jeden den.

Brambory nakrájíme na hranolky a vložíme do vody s ledem na 30 minut. Hranolky osušíme a vložíme do rozpáleného oleje. Díky velkému teplotnímu rozdílu budou hranolky krásně křupavé. Poté scedíme a hranolky vysušíme v utěrce.

Usmažené hranolky osolíme a ihned podáváme se sendvičem.

Poznámka:

porce masa 4 krát 150g
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist