Zabijačková sekaná
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- mleté vepřové maso 700 g
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužek
- směst koření na sekanou 1 hrst
- vepřová panenská svíčková 300 g
- rohlík 2 ks
- vepřová tuková blána 1 ks
- vejce 2 ks
- mléko 1 dl
- majoránka 1 hrst
Doba přípravy: 110 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme. Konce vepřové panenky nakrájíme podélně a poté na kostky. Kostky osolíme a opepříme a opatrně vmícháme do masové směsi na sekanou. Rozprostřeme si tukovou blánu (bránici) a na ni uděláme „šišku“ ze smíchané masové směsi. Zabalíme do tukové blány a přeložíme do pekáče.
Můžeme použít pod sekanou i pečící papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost. Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60 – 90 minut. Ke konci jakmile sekaná začne zlátnout tak ji přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.
Můžeme použít pod sekanou i pečící papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost. Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60 – 90 minut. Ke konci jakmile sekaná začne zlátnout tak ji přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.
Poznámka:
podle chuti a potřeby - sůl, pepř, kmínPodobné recepty
- » Zabijačková játrová paštika
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 14x) - » Falešná zabijačková polévka
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Zabijačková polévka z jelítek
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 6x) - » Černá zabijačková polévka (prdelačka)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zabijačková
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Domácí sekaná
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 70x) - » Výborná domácí sekaná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 21x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017473) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316524) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237971) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234830) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131992) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113957)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy