Kachna nadivoko

Kategorie: Maso

Autor:

Kachna nadivoko

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Všechno koření v hmoždíři nahrubo roztlučeme. Očištěnou vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme rozčtvrtíme, potřeme částí tlučeného koření, zakryjeme a uložíme na 1 - 2 dny v chladu. Odleželou kachnu prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky a osolíme. V pekáči rozehřejeme polovinu másla, přidáme celer nakrájený na větší nudličky, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zeleninu orestujeme. Vmícháme cukr a jakmile směs začne hnědnout, vložíme do pekáče připravenou kachnu. Zakryjeme ji, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Pak kachnu podlijeme naběračkou horké vody, přidáme ocet, zbytek koření a na kolečka nakrájenou cibuli a kachnu dále pozvolna dusíme doměkka.

Mezitím v pánvi rozehřejeme zbylou polovinu másla, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku v pekáči zahustíme připravenou jíškou, zředíme trochou horké vody, přidáme červené víno a promícháme. Omáčku dochutíme octem, solí a cukrem, povaříme a na závěr přecedíme.

Kachnu naporcujeme, vložíme zpět do omáčky a necháme přejít varem. Podáváme ji s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.



Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist