Kachna nadivoko
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kachna 1 ks
- máslo 100 g
- slanina 80 g
- mrkve 3 ks
- celer 1 ks
- petržel 1 ks
- cibule 1 ks
- hladká mouka 50 g
- červené víno 1 sklenice
- nové koření 10 kulička
- pepř 10 kulička
- jalovec 6 kulička
- bobkový list 2 ks
- hřebíček 3 ks
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Všechno koření v hmoždíři nahrubo roztlučeme. Očištěnou vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme rozčtvrtíme, potřeme částí tlučeného koření, zakryjeme a uložíme na 1 - 2 dny v chladu. Odleželou kachnu prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky a osolíme. V pekáči rozehřejeme polovinu másla, přidáme celer nakrájený na větší nudličky, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zeleninu orestujeme. Vmícháme cukr a jakmile směs začne hnědnout, vložíme do pekáče připravenou kachnu. Zakryjeme ji, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Pak kachnu podlijeme naběračkou horké vody, přidáme ocet, zbytek koření a na kolečka nakrájenou cibuli a kachnu dále pozvolna dusíme doměkka.
Mezitím v pánvi rozehřejeme zbylou polovinu másla, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku v pekáči zahustíme připravenou jíškou, zředíme trochou horké vody, přidáme červené víno a promícháme. Omáčku dochutíme octem, solí a cukrem, povaříme a na závěr přecedíme.
Kachnu naporcujeme, vložíme zpět do omáčky a necháme přejít varem. Podáváme ji s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Mezitím v pánvi rozehřejeme zbylou polovinu másla, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku v pekáči zahustíme připravenou jíškou, zředíme trochou horké vody, přidáme červené víno a promícháme. Omáčku dochutíme octem, solí a cukrem, povaříme a na závěr přecedíme.
Kachnu naporcujeme, vložíme zpět do omáčky a necháme přejít varem. Podáváme ji s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Podobné recepty
- » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x) - » Kachna po burgundsku z papiňáku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Šestihodinová kachna
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Kachna na pomerančích
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 5x) - » Dozlatova upečená kachna
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 7x) - » Plněná velikonoční kachna
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Kachna na jablkách
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017433) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316289) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237925) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234570) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131890) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy