Sekaná se špenátem a vejci

Kategorie: Maso

Autor:

Sekaná se špenátem a vejci

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve připravíme špenát do náplně. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme špenát a na mírném ohni zahříváme, dokud nerozmrzne. Vmícháme do něj syrové vejce a mléko, přidáme utřený česnek, osolíme ho, zahustíme strouhankou, promícháme, krátce prohřejeme a odstavíme z ohně.

Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout. Pak je vymačkáme a promícháme s mletým masem. Přidáme vejce, oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, mouku a utřený česnek, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Masovou hmotu položíme na potravinovou fólii, zakryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme na obdélníkový plát o tloušťce asi 2 - 3 cm. Opatrně sejmeme horní fólii, na maso rovnoměrně rozetřeme připravený špenát a v řadě za sebou na něj položíme oloupaná vařená vejce, kterým jsme odkrojili špičky. Masový plát stočíme pomocí dolní fólie do válečku a přeneseme ho do formy na biskupský chlebíček.
Povrch sekané zakryjeme plátky anglické slaniny a pak ještě alobalem, vložíme ji do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut za občasného podlévání horkou vodou a přelévání výpekem. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut, až se utvoří na povrchu kůrčička.

Poznámka:

mleté maso - 2/3 hovězí a 1/3 vepřové
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist